Campagnes, Conferenties, Petities

EUROPA NOSTRA  : De Stem van Cultureel Erfgoed in Europa

    logo_EUROPA NOSTRA AWARDS       >>> EUROPA NOSTRA YOU TUBE VIDEO CHANNEL

 

EERBEWIJS AAN DE PARELS VAN EUROPEES CULTUREEL ERFGOED :  

Elk jaar belonen we de beste realisaties van het culturele erfgoed. Dankzij onze EU-prijs voor cultureel erfgoed / Europa Nostra Awards, bewijzen we eer aan de uitstekende kwaliteiten en aan de  toewijding vanarchitecten,  kunstenaars, vrijwilligers, scholen, lokale gemeenschappen, eigenaren en media. Door de kracht van hun voorbeeld stimuleren wij creativiteit en innovatie. Dien uw project bij ons in en deel zo uw succes.

ERFGOED IN GEVAAR CAMPAGNES

Europa Nostra voert campagne tegen talrijke bedreigingen vanhet Europees cultureel erfgoed. Terwijl  monumenten en locaties  in gevaar zijn door ongecontroleerde ontwikkelingen, door veranderingen in het milieu, door verwaarlozing en conflicten, laten wij onze stem horen. Samenwerking en solidariteit tussen organisaties en belanghebbenden van erfgoed zijnimmers cruciaal om ervoor te zorgen datde getuigenissen van ons verleden er zijn om gewaardeerd te worden, vandaag en morgen.

Ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag, Europa Nostra lanceerde het programma “De 7 meest bedreigde sites“, met de Europese Investeringsbank (EIB), vertegenwoordigd door het Instituut EIB. Dit programma identificeert de bedreigde monumenten in Europa en mobiliseert publieke en private partners op lokaal, nationaal en Europees niveau.    

LOBBYING : 

Door met ons te werken draagt u ertoe bij om van het cultureel erfgoed een Europese prioriteit te maken. Samen zullen we duurzame ontwikkeling bevorderen en kwaliteitsnormen op het gebiedvan stedelijke en landelijke planning. Samen zullen we onze steden, ons platteland en onze historische, architectonische en archeologische locatiesbewaken. Samen zullen we aantonen dat ons cultureel erfgoed een essentiëletroef is van de Europese samenleving en economie en dat het de basis is van onze identiteit en van onze  kwaliteit van leven.

Europa Nostra is uw woordvoerder bijde Europese Unie, de Raad van Europa en en UNESCO.

 

CAMPAGNES, CONFERENTIES, PETITIES te ondertekenen

>  voor het Europees cultureel erfgoed:

 

 

        

ENB_LOGO red 2015

vote now prix du public 2015
vote-now!
Europa Nostra
Prix du Public 2015

COE CONF 24-04-2015

 6th Conference for Cultural Heritage

 logo_Unite4Heritage_A4SignCard_en
www.unite4heritage.org