in Europa

CAMPAGNES, CONFERENTIES, PETITIES te ondertekenen in EUROPA

 

 
  

* Mei 2015 Venetië en zijn lagune EEN ERFGOED IN GEVAAR!

Venetië en zijn ongelooflijke erfgoed in gevaar, niet alleen door de krachten van de natuur, maar in toenemende mate door de ontwikkeling van projecten die geen respect voor haar culturele erfgoed en de natuurlijke omgeving zijn. De Italiaanse regering zal binnenkort beslissen of om een ​​nieuw kanaal te bouwen in de Laguna, zodat grote cruiseschepen de Laguna kunt invoeren en uitstappen duizenden toeristen, waarvan het aantal wordt steeds groter.

Europa Nostra heeft al formeel bezwaar gemaakt tegen de aanwezigheid van grote cruiseschepen in de lagune van Venetië. Bescherming van het erfgoed verenigingen en Italiaanse burgers Venetië voorvechter duurzame alternatieven door middel van projecten die toeristen in Venetië kon brengen, zonder een bedreiging voor de fragiele bestaan ​​van de stad van de Laguna.

Dus een nieuwe online petitie “Save Venetië van giant cruise schepen” voorbereid dat ze, om de Italiaanse premier Matteo Renzi, de voorzitter van de Regione Veneto en de burgemeester van Venetië (om gekozen te worden 31 mei 2015) aangepakt.

 

 NAVE-LAGUNA-facebook_1_460x230

Petitie >

“Salviamo Venezia dalle Grandi Navi”

Venetië, Italië: naar aanleiding van de sterke aanbeveling van Italia Nostra, nodigen wij u uit om uw solidariteit met de bescherming van de Italiaanse erfgoed en betrokken burgers van Venetië uit te drukken.

 ***********************************

 

CONFERENCE Council of Europe

6th Conference of Ministers Responsible for Cultural Heritage, Namur (Belgium) , 24 April 2015

European ministers responsible for cultural heritage have adopted guidelines for a European heritage strategy at their 6th conference entitled Cultural heritage in the 21st century for living better together. Towards a common strategy for Europe”.

Held in the presence of EUROPA NOSTRA members and in the framework of the Belgian Chairmanship of the Committee of Ministers of the Council of Europe, the Conference involved ministers from the 50 states party to the European Cultural Convention.

 

 

COE CONF 24-04-2015 

PRESS RELEASE (en)