Tentoonstellingen & Events

Evenementen

2015 European Industrial and Technical Heritage Year

2015 Année européenne du patrimoine industriel et technique

European Industrial and Technical Heritage Year 2015

Upcoming events and activities

http://www.industrialheritage2015.eu

 

Tentoonstellingen

 

Europa Nostra Belgium zet verschillende middelen in voor het sensibiliseren van de publieke opinie, onder meer het organiseren van tentoonstellingen.

 

De tentoonstelling “The Building of Europe – a Vision on Heritage” was opgesteld in het Koninklijk Pakhuis op de site van Tour & Taxis te Brussel. Deze tentoonstelling, een gezamenlijk initiatief van Europa Nostra Belgium en het Internationaal Secretariaat van Europa Nostra, kaderde in het “europalia.europa” festival 2007/2008 dat gewijd was aan de 27 landen van de Europese Unie, en dit ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de ondertekening van het Verdrag van Rome.

“The Building of Europe – a Vision on Heritage” was een fototentoonstelling en toonde een selectie van uitmuntende erfgoedprojecten uit gans Europa, die bekroond werden in het kader van de Europa Nostra Awards – sinds 2002 georganiseerd i.s.m. de Europese Commissie onder de naam “European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Awards”. De ongeveer 100 foto’s werden gegroepeerd in thema’s, zoals een type gebouw, een stijl of een functie. Deze opstelling illustreerde, op een visuele manier, de “eenheid in verscheidenheid” of, omgekeerd, de “verscheidenheid in eenheid” van ons rijke Europese culturele erfgoed. Ongeveer 35.000 personen de tentoonstelling bezocht hebben. 

 

 

 http://www.industrialheritage2015.eu

 

  

 

 

tentoonstellingen_2

 

tentoonstellingen_3

 

tentoonstellingen_4

 

tentoonstellingen_5