Algemene Vergadering 2017

Voor Leden van Europa Nostra Belgium en Europa Nostra:

Algemene Vergadering - EUROPA NOSTRA BELGIUM 

 zaterdag 10 juni 2017 - in de voormalige Abdij van Park te Leuven.

> De dag staat in het thema van de herbruik van religieus erfgoed. 

ENB_LOGO red 2015

  

De jaarlijkse Algemene Vergadering  plaats vindt op zaterdag 10 juni 2017  (om 9u30 uur) in het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRKC), gevestigd in de voormalige Abdij van Park te Leuven-Heverlee.

De dag staat in het thema van de herbestemming van religieus erfgoed. De Abdij van Park is daar een mooi voorbeeld van. In de voormalige abdijgebouwen is het CRKC gehuisvest. We bezoeken de site, maken kennis met de lopende restauratiewerken en met de voorbereidingen voor een nieuw museum gewijd aan religieuze kunst.

’s Middags eten we in de brasserie ‘de Abdijmolen’. We besluiten hier met een korte uiteenzetting en stand van zaken over het herbestemming van religieuze kunst in Vlaanderen en maken ook even tijd om met elkaar in debat te gaan.

In de namiddag trekken we de stad in, en bezoeken de voormalige kloosterkerk van de Redemptoristen in de Brabançonnestraat die omgevormd werd tot restaurant van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius. De kerk en het klooster werden in 1926 gebouwd naar een ontwerp van Kanunnik R. Lemaire onder leiding van de Leuvense architect Frans Vandendael. Het zeldzame concept, de originele vormgeving, het moderne materiaalgebruik en het Art-Deco geïnspireerde meubilair waren de belangrijkste redenen om dit erfgoed uit het interbellum niet verloren te laten gaan.

Jozef Van Waeyenberge, Voorzitter 

Voor meer info & Inschrijvingsformulier  –> Tine Vermeire, Secretaris

Algemene Vergadering - agenda:

1. Verwelkoming en toelichting bij de agenda
2. Verslag van de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voor 2016
3. Vaststelling van de jaarrekening per 31 december 2016
4. Voorstel resultaatsbestemming
5. Budget 2017
6. Decharge van de Bestuurders en de Penningmeester
7. Statutaire benoemingen en ontslagen
8. Volmachten voor de formaliteiten
9. Mededeling (Anne de San)

 

 

 

 

________________________  

Algemene Vergadering - PROGRAMMA 2016:

ag2016_Palais-des-Beaux-Arts-Brussels   ag2016_Musée_des_Instruments_de_Musique_-_Bruxelles ag2016_Vaux Hall Brussel

  • bezoek aan de Vaux hall in het Warandepark waarvan de restauratie van het houten vlechtwerk aan de buitenkant bijna klaar is. Het bezoek wordt geleid door Marie Noëlle Martou van de Stad Brussel, bouwheer.
  • wandeling in het Leopoldpark met gedocumenteerde commentaar van Marco Schmitt, architect, en vertegenwoordiger van de Vereniging van het Leopoldpark. Hij zal ons vertellen over deze plek die rijk is aan geschiedenis, cultuur en natuur en interessant vanuit het standpunt van de waterhuishouding want gelegen in de Maalbeekvallei. We kennen het ook omdat het park het Museum voor Natuurwetenschappen herbergt, de Solvay-bibliotheek en het Eastman-instituut waar het Huis voor de Europese Geschiedenis zal openen en een tuin is voor het Europees Parlement.

 

ag2016 LEOPOLDpark1 ag2016-Parc_Leopold-Bruxelles,_lycée_Jacqmain_ancien_institut_de_physiologie ag206_Bibliotheque_solvay

 

Nieuwsarchief